Behandelingen

Botox is een populaire naam voor botuline toxine. Het is een uit de natuur verkregen stofje dat werkt op de zenuwen van de spieren. Herhaaldelijke bewegingen van spieren kunnen voor rimpelvorming zorgen. Als een spier zich aan moet spannen krijgt het normaliter een signaal vanuit de zenuwen. Botuline toxine blokkeert dit signaal. Het gevolg is dat een spier zich minder of niet meer aan kan spannen. Voor de huid betekent dit dat het minder kans heeft om rimpels te creëren en dat rimpels die al in de huid zitten de kans krijgen om te herstellen.

Toepassingen
De gebieden die goed te behandelen zijn met botox zijn onder andere de frons (tussen de wenkbrauwen), het voorhoofd en kraaienpootjes. Ook kunnen gebieden rond de mond en de neus behandeld worden. Daarnaast komen enkele medische aandoeningen zoals spanningshoofdpijn, migraine en overmatig transpireren hiervoor in aanmerking.

Verwachtingen
Botox wordt middels kleine injecties ingespoten via de huid. Enkele dagen na de behandeling is een eerste effect te bemerken en na 14 dagen is het resultaat optimaal. Dit betekent dat de huid vanaf dat moment de tijd heeft om te herstellen. Eerder gevormde rimpels zullen vanaf dat moment langzaam minder worden. Dit proces kan weken tot maanden duren. Na 3 tot 6 maanden is de botuline toxine uitgewerkt. Rimpels die vóór de behandeling zichtbaar waren komen weer terug. De behandeling kan bij deze termijn worden herhaald.

Merk
In Nederland bestaan verschillende merken van botuline toxine injecties. In principe werkt elk merk op dezelfde manier en even goed. Bij Beauty Centre Maastricht wordt uitsluitend gebruik gemaakt van Azzalure van Galderma. Dit is een A-merk dat als een van de eerste op de markt was. Het is een veelgebruikt middel dat zich kenmerkt door veiligheid en kwaliteit.

Profhilo® is een nieuwe injectable voor de verouderde en doffe huid dat een natuurlijke finish als resultaat beoogt. Het bestaat uit pure hyaluronzuur, zonder toevoegingen, dat effectief is om de huid van binnenuit te herstellen. Profhilo® werkt als een skin booster dat de huid gehydrateerd en zachter achterlaat zonder extra volume aan te brengen in het gezicht. Afhankelijk van de huidconditie kan het ook strakker aanvoelen waarbij fijne lijntjes verminderd zijn. Het is uitermate geschikt voor dames én heren die op zoek zijn naar een middel voor een frissere oogopslag met een natuurlijk resultaat en langdurig effect.

Hyaluronzuur
De werkzame stof in Profhilo® is hyaluronzuur. Dit is een stof die van nature wordt aangemaakt in je lichaam en verantwoordelijk is voor een soepele, veerkrachtige en strakke huid. Naarmate de jaren verstrijken neemt de productie hiervan echter af. Dit resulteert in typische ouderdomskenmerken in de huid zoals fijne lijntjes en rimpels. Vanwege de positieve effecten wordt hyaluronzuur tegenwoordig veelvuldig verwerkt in verschillende gezichtsproducten en fillers. Profhilo® is een nieuw innovatief type hyaluronzuur dat effectief blijkt te zijn als anti-aging middel met een natuurlijk resultaat.

Wat Profhilo® uniek maakt ten opzichte van traditionele hyaluronzuur-fillers is dat het gebruikt  wordt om de verouderde huid een boost te geven. Traditionele hyaluronzuur-fillers worden daarentegen primair gebruikt als opvulmiddel. Profhilo® creëert dus niet direct volume in het gezicht, maar hydrateert en maakt de doffe huid weer stralender met potentie op huidversteviging.

Toepassingen
Profhilo® wordt ingezet als behandeling om huidveroudering tegen te gaan. Het biedt hydratie wat leidt tot een merkbaar zachter huid met een gezonde glow. Daarnaast wordt de natuurlijke elastine- en collageenproductie gestimuleerd waar de huid van zal opknappen. Dit kan zich uiten in een stevigere en strakkere huid waar cliënten met een verslapte huid baat bij zullen hebben. Belangrijk om te weten is dat de mate van dit effect per individu zal verschillen. Profhilo® is een goede oplossing om lichte ouderdomskenmerken van de huid te remmen en terug te draaien op een zo natuurlijk mogelijke wijze zonder de harmonie van het gezicht te verstoren.

Profhilo® bestaat uit puur hyaluronzuur en bevat bovendien geen additieven waardoor de kans op ongewenste reacties zeer beperkt is. Hierom wordt het als een uiterst veilig middel beschouwd. Bij Beauty Centre Maastricht wordt Profhilo® momenteel toegepast op het gezicht en de hals

Verwachtingen
Een Profhilo® behandeling bestaat doorgaans uit twee behandelingen. Tijdens de eerste behandeling worden een tiental kleine injecties met Profhilo® aangebracht vlak onder de huid. De tweede behandeling volgt een maand later met dezelfde procedure. Doordat Profhilo® de natuurlijke elastine- en collageenproductie in je lichaam stimuleert, kan het enige tijd duren voordat de effecten merkbaar zijn. De effecten zullen daarom een maand na de laatste behandeling pas zichtbaar zijn. De huid zal meer gehydrateerd zijn wat resulteert in een soepelere huid met een egalere teint. Verder is het mogelijk dat fijne lijntjes verminderd zullen zijn en de huid iets strakker zal aanvoelen. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof en wordt derhalve na enige tijd afgebroken door het lichaam. De effecten zullen ongeveer zes maanden tot een jaar lang zichtbaar zijn. Om langdurig profijt te hebben van Profhilo® wordt geadviseerd eens in de zes tot twaalf maanden een herhaalbehandeling te nemen.

 

Onderstaande prijzen omvatten het consult, de behandeling en de controle met eventuele nabehandeling.

Botox (Azzalure)

 • Voorhoofdsrimpels € 99,-
 • Fronsrimpels € 99,-
 • Kraaienpootjes € 99,-
 • Neustip € 59,-
 • Neusrimpels / bunnylines € 59,-
 • Gummysmile € 59,-
 • Afhangende mondhoeken € 59,-
 • Putjeskin € 59,-
 • Hoofdpijn € 199,-
 • Overmatig zweten € 399,-
 • Tandenknarsen € 199,-

Hyaluronzuur (Profhilo)

 • 1e behandeling € 299,-
 • 2e behandeling € 299,-
 • Eventuele 3e behandeling € 199,-

Mocht u een onverhoopt niet tevreden zijn na een behandeling, dan kunt u altijd laagdrempelig contact opnemen met Beauty Centre Maastricht. Dokter Renate Cheung zal haar best doen om samen met u tot een oplossing te komen.

Lukt het niet om er samen uit te komen, dan kunt u zich wenden tot de Geschilleninstantie van DOKh. Zij hebben een onafhankelijk klachtenfunctionaris die uw klacht zorgvuldig kan behandelen. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.dokh.nl.