Aandoeningen

Tandenknarsen

Tandenknarsen en kaakklemmen, ook wel samen bruxisme genoemd, komt veel voor. Het is een uiterst vervelende en belastende aandoening die veel klachten kan geven. De klachten bestaan onder andere uit slapeloosheid, pijn aan het hoofd of aan de kaken en slijtage van de tanden.

Er zijn meerdere manieren om bruxisme te behandelen. Zo is het dragen van een bitje, verkrijgbaar via uw tandarts, mogelijk. Ook kan in sommige gevallen kaakfysiotherapie helpen. Sommige fysiotherapeuten en manueeltherapeuten zijn specifiek gespecialiseerd in het behandelen van het kaakgebied.

Nog een andere wijze om tandenknarsen en kaakklemmen te behandelen is door middel van botox. Met botox (botuline toxine) wordt de kauwspier, die verantwoordelijk is voor de klachten, behandeld. De botox wordt in de spier geïnjecteerd middels 2 à 3 prikjes per kant. Hierdoor wordt de spier als het ware gedeeltelijk uitgeschakeld waardoor deze minder krachtig is en het knarsen en klemmen vermindert en verdwijnt. Het effect is vanaf 2 weken tot 2 maanden na de behandeling merkbaar en houdt 6 tot 12 maanden aan.

Heeft u interesse voor een behandeling of gratis consult? Klik hier om gemakkelijk en snel een afspraak bij ons te boeken.

Heeft u vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op door hier te klikken.