Aandoeningen

Overmatig transpireren

Zweten (transpireren) is een normale functie van het lichaam om warmte af te voeren zodat het lichaam een normale temperatuur blijft hebben. Ondanks dat het een normale functie is kan het zijn dat iemand er last van heeft. Dit wordt vaak gezien bij personen die veel en dus overmatig transpireren. In medische termen wordt dit ook wel hyperhidrose genoemd. Iemand kan last hebben van de gevolgen van het vele zweten, zoals de geur en zweetplekken.

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk tegen hyperhidrose. Er kunnen crèmes gesmeerd worden, pillen geslikt worden of iemand kan kiezen voor een behandeling met botox (botuline toxine). Botox zorgt ervoor dat de zenuwen naar de zweetklieren worden geblokkeerd. Daardoor kunnen deze tijdelijk geen zweet produceren. Het effect van de behandeling is maximaal binnen 2 weken na de behandeling en houdt na de eerste behandeling 4 tot 6 maanden aan. Hierna raakt de botox vanzelf uitgewerkt en komen de klachten terug. Als iemand op tijd een vervolgbehandeling neemt, dan houdt het effect vaak langer aan, namelijk tot wel 6 tot 12 maanden.

Heeft u interesse voor een behandeling of gratis consult? Klik hier om gemakkelijk en snel een afspraak bij ons te boeken.

Heeft u vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op door hier te klikken.