Aandoeningen

Hoofdpijn

Hoofdpijn kan een hoge ziektelast geven en iemand ernstig belemmeren in het dagelijks functioneren. Er zijn verschillende aandoeningen die hoofdpijn kunnen veroorzaken.

Migraine is een hoofdpijn die gepaard gaat met allerlei andere symptomen zoals misselijkheid, braken, intolerantie voor licht en geluid, auravorming, lichtflitsen en gezichtsvelduitval. Bij spierspanningshoofdpijn wordt de hoofdpijn ervaren als een drukkend gevoel rondom het hoofd. Soms gaat dit samen met pijn in de nek en schouders. Beide vormen kunnen behandeld worden met medicatie. Bij een deel van de mensen helpt medicatie echter niet voldoende.

Wat de precieze oorzaak voor deze vormen van hoofdpijn is, is nog niet duidelijk. Mogelijk speelt het aanspannen van spieren in het gezicht een rol. Dat zou kunnen verklaren waarom uit de literatuur is gebleken dat botox (botuline toxine) kan helpen in de behandeling van deze vormen van hoofdpijn aangezien botox in essentie een spierontspanner is. Na de behandeling melden mensen dat klachten minder lang duren, minder vaak voorkomen en/of minder heftig worden ervaren. Dit is een uitkomst voor mensen bij wie medicatie niet voldoende helpt of bij mensen die geen medicatie kunnen of willen slikken.

Heeft u interesse voor een behandeling of gratis consult? Klik hier om gemakkelijk en snel een afspraak bij ons te boeken.

Heeft u vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op door hier te klikken.